Eurosport

"Европа Мастърс"

"Европа Мастърс"
By Eurosport

The 02/10/2017 at 15:36Updated The 04/10/2017 at 19:09

23 години след последното си издание ранкинг снукърът се завръща в Белгия. Второто издание на "Европа Мастърс" ще се проведе тази седмица в Ломел, а наред с бойкотиралия Рони О'Съливан немалка част от елита няма да бъде представена.

Надпреварата бе първоначално обявена за Букурещ, но заради финансови проблеми на местния промоутър бе преместена в Белгия. Решение бе продиктувано и от постоянния възход на Лука Бресел, който след титлата на "Чайна чемпиъншип" за първи път в кариерата си влезе в Топ 16. Местният любимец ще изиграе квалификационния си мач срещу Сам Крейги в понеделник вечер, а при успех го очаква малайзиеца Тор.

Джъд Тръмп, шампион от миналата година, оглавява схемата. "Асото" открива с квалификационен мач срещу европейския шампион за аматьори Крис Тотън. Кайрън Уилсън и Марк Алън изглеждат най-сериозните препятствия към четвъртфинал, където списъкът с потенциалните противници включва само един играч от Топ 16 в лицето на Нийл Робъртсън. Вече 29-кратният шампион в ранкинг турнири Джон Хигинс е единственото стряскащо име в третата част на схемата, докато в най-долната четвъртина освен световния шампион Марк Селби и споменатият Бресел титулувани играчи не се забелязват.

Мачовете в Ломел ще се играят във формат 4 от 7 (до четвъртфинал вкл.), 6 от 11 (полуфинал) и 9 от 17 (финал). Сесиите са от 14.00 ч. и 20.00 ч. и без изключение ще бъдат излъчени пряко.