Eurosport

По 11 часа на ден от шампионата на Уелс

По 11 часа на ден от шампионата на Уелс

The 10/02/2019 at 20:46Updated The 10/02/2019 at 21:53

Настоящият първенец Джон Хигинс ще се опита да прекърши лошата си серия

Февруарският снукър маратон ще продължи с преките предавания, посветени на откритото първенство на Уелс през тази седмица. Настоящият шампион е Джон Хигинс, който има сериозни проблеми с увереността си през последните месеци. С изключение на един полуфинал в Китай, четирикратният световен шампион постоянно отпада рано и задълбава в криза, която го кара да обмисля какво ще бъде неговото бъдеще. Шотландецът е абсолютен рекордьор в Уелс с пет титли, но стартът на тазгодишното му участие ще бъде сложен, тъй като неговият първи съперник ще бъде Греъм Дот.

Шампионатът на Уелс е третият най-стар в календара, а четирикратният първенец тук, Рони О‘Съливан, ще се опита да спре поредицата от разочарования като надвие първия си съперник, Сандерсън Лам. Двамата ще се срещнат във вторник. Любимецът на домакините Марк Уилямс излиза срещу Кишан Хайрани, а Джъд Тръмп ще започне участието си с мач срещу настоящия европейски шампион при аматьорите – Харви Чандлър. Може би най-интересният двубой в първия кръг ще бъде между Али Картър и Стюарт Бингам, които ще спорят в най-ранната фаза, въпреки, че са доста близо един до друг в ранкинга. Началните кръгове ще се играят във формат 4 от 7, който ще се разширява от четвъртфиналите до финала.

Шампионът в предстоящата битка ще получи 70 000 паунда, а преките предавания на Евроспорт ще побират по пет мача на ден, като първото директно включване всеки ден ще е от 12:00 и общо около 11 часа дневноще бъде продължителността на преките предавания в делничните дни. Част от обедните сесии в събота и неделя ще бъде излъчена по Eurosport Player (както и всеки друг мач от турнира), а началото им, както и вечерните сесии ще бъдат излъчени по Евроспорт 2 (съботната ще започне в 21:30). Както обикновено, зад микрофона ще са Асен Спиридонов, Олег Велинов, Даниел Хърлев и българският състезател Братислав Кръстев.