Eurosport

Първо участие на Рони О‘Съливан през новия сезон

Първо участие на Рони О‘Съливан през новия сезон

The 08/09/2019 at 11:32Updated The 08/09/2019 at 12:38

Шанхай Мастърс 2019 е посрещне светвния елит, включително и най-популярната снукър звезда

Настоящият шампион в Шанхай Мастърс е суперзвездата Рони О‘Съливан, който ще се появи за първи път през сезон 2019-2020, за да се опита да защити миналогодишната си титла. Заради изненадващата загуба на световното първенство, Ракетата загуби първото място в световната ранглиста и бе изпреварен от Джъд Тръмп. Двамата имат титли в шест от седемте най-високо платени турнири от началото на годината, а в Шанхай те биха могли да се срещнат един срещу друг във финала.

За втора поредна година събитието в Шанхай не е ранкинг турнир и вместо това е ексклузивна надпревара до която се достига само с покана, а шампионът ще прибере впечатляващите 200 000 паунда. Общият награден фонд възлиза на 750 000 паунда. Сред фаворитите са още Марк Уилямс, Нийл Робъртсън, Джон Хигинс, Марк Селби, Марк Алън и Кайрън Уилсън. Всички те ще започнат участието си директно от втория кръг. Очаква се силно представяне и от домакините, като в стартовия списък е и шампионът от Рига Мстърс – Ян Бинтао.

Евроспорт ще предава на живо двубоите в Шанхай всеки ден от понеделник до неделя, а преките предавания ще продължават по около десет часа дневно. В понеделник и вторник първото включване ще бъде в 09:25, а от сряда до неделя предаванията ще започват в 08:55 българско време.