Eurosport

Шампионата на Обединеното Кралство започва със супер изненада

Шампионата на Обединеното Кралство започва със супер изненада

The 30/11/2018 at 15:01Updated The 30/11/2018 at 16:02

Марк Селби отпадна в самото начало на един от най-големите турнири за годината

Марк Селби е аут, Шон Мърфи и Райън Дей – също! Дванайсет мача от първия кръг на Шампионата на Обединеното Кралство завършиха в 11 фрейма. Рекордни са приходите от продажба на билети в Йорк още преди да е започнала телевизионната фаза на втория по престиж турнир в професионалния снукър. Това са най-важните моменти от началото на състезанието в Барбикан Сентър, където Рони О`Съливан започна защитата на шестата си титла нападнат от вирус, но и с победа с 6-1 фрейма срещу автомеханика Люк Симъндс.

Една от най-големите изненади в 35-годишната история на UK бе сътворена от Джеймс Кейхил. Племенникът на Стивън Хендри загуби професионалния си статут през 2017, но с отлична игра поведе с 5-1 и затвори мача срещу двукратния шампион Марк Селби с 6-3. Така за първи от февруари 2015 играчът от Лестър може да загуби водещата позиция в ранглистата, но само ако световният шампион Марк Уилямс спечели за трети път ценния трофей. Уелсецът стартира уверено с 6-2 срещу аматьора Адам Дъфи.

От втори до девети декември всеки ден от 15.00 и 21.00 с най-интересните мачове от Шампионата на Обединеното Кралство по Евроспорт 1, Евроспорт 2 и Интернет платформата Eurosport Player.