Eurosport

Шампионат на Обединеното кралство

Шампионат на Обединеното кралство
By Eurosport

The 04/12/2017 at 03:06Updated The 04/12/2017 at 04:07

Тройната корона в снукъра по традиция започва с Шампионата на Обединеното кралство. И тази година надпреварата е в Йорк, като победителят ще прибере премия от 170 000 паунда. Надпреварата е и последна квалификация за предстоящия през януари „Мастърс”.

Шампионът от миналата година Марк Селби рано освободи трона след загуба от Скот Доналдсън. Отпадането на световния №1 отвори най-горната част на схемата, в която от Топ 16 останаха Марк Уилямс, Марко Фу и Нийл Робъртсън. Последният има нужда от поне четвъртфинал за да запази шансове да играе на „Мастърс”.

Вторият в световната ранглиста Дин Дзюнхуей също се провали зрелищно, пропилявайки аванс от 5:1 срещу ветерана Лио Фернандез. В отсъствието на китаеца Рони О`Съливан е абсолютен фаворит в най-долната част, в която е пълно с азиатци (Акани, Сяо, Нопон и Хосеин Вафаеи), а там е и силно противоречивият в представянето си през сезона Бари Хоукинс изглежда единствената заплаха.

Доста по-впечатляващи са другите две четвъртини на схемата, където с изключение на Али Картър членовете на Топ 16 вървят вкупом напред. Във втората част двойките на 1/16-финал са Мърфи – Джими Робъртсън, Уилсън – Уолдън, Кинг – Бресел и Ян – Хигинс, докато в третата жребият събра Тръмп – Дот, Лян – Магуайър, Пери – Мафлин и Питър Лайнс – Алън.

Всеки ден тази седмица Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще предават пряко сесиите от Шампионата на Обединеното кралство. Началните часове са 15.00 и 21.00.