През 2016 г., когато бе първото ранкинг издание на надпреварата, Нийл Робъртсън грабна трофея с победа срещу Майкъл Холт. Австралиецът се завръща, за да брани трофея, като квалификационният му мач с Даниел Уорд бе преместен в Рига. Успех за Робо ще го прати срещу новобранеца Лукас Клекерс (Гер).
Ден преди началото на турнира от участие се отказа световния шампион Марк Селби. Това остави в надпреварата само петима играчи от Топ 16 на световната ранглиста: Робъртсън, СтюъртБингъм, Бари Хоукинс, Кайрън Уилсън и Марк Уилямс. В квалификациите отпаднаха Шон Мърфи, Марк Алън и Мартин Гулд. Китайците Дин и Лян и Марко Фу (Хкг) не получиха визи, а Тръмп, Хигинс, Картър и О`Съливан изобщо не се записаха за участие.
Снукър
Световното първенство се завръща в „Крусибъл“
16/04/2021 AT 12:32
И ако публиката в Рига ще бъде лишена от участието на повечето от лидерите в ранглистата, с огромен интерес се очаква появата на легендите Кен Дохърти и Джими Уайт. Двамата получиха „уайлдкард“, преодоляха квалификациите и ще срещнат съответно Гари Уилсън и Идън Шарав в първия кръг на телевизионната фаза.
Снукър
Топ 16 започват участие в Шампионата на играчите
22/02/2021 AT 14:23
Снукър
Шон Мърфи търси втора поредна титла в първенството на Уелс
15/02/2021 AT 11:27