LaPresse

Гран При на Имола

Гран При на Имола
By Eurosport

The 13/05/2017 at 04:22Updated The 13/05/2017 at 05:22

Джонатан Рей и "Кауасаки" затвърдиха доминацията си в супербайк с две победи на холандската писта "Асен". Но този уикенд шампионите ще се изправят пред ново предизвикателство, наречено „Имола”.

Миналата година Чаз Дейвис победи на два пъти Рей на домашната писта на "Дукати", а тази 50-те точки са абсолютно задължителни за 30-годишния британец. След като не завърши първото състезание в четвъртия кръг, Дейвис е трети и изостава с 84 точки от лидера в класирането Рей, който спечели седем от осемте старта от началото на годината. Втори е неговият съотборник Том Сайкс, който остави здравословните проблеми зад гърба си и ще опита да помогне за втора поредна двойна победа на своя тим.

Квалификациите са в събота преди обед в ефира на Евроспорт 1, а по традиция двете състезания ще бъдат проведени в двата дни в края на седмицата. Освен това, зрителите на Евроспорт ще имат възможност да проследят развитието на сезона в суперспорт, както и да видят за първи път на живо състезанията в новия клас на 300-кубиковите машини.