Въпреки огромното предимство от 48 точки, Рей продължава да работи върху уменията си и дори през миналата седмица проведе еднодневен тест на испанската писта "Херес", където получи ценни съвети за пилотирането си от бившия световен шампион в клас Суперспорт Фабиан Форе.
Както обикновено, двете състезания в Катар ще се проведат в нощни условия, като ограниченото сцепление, породено от по-ниската температура на асфалта ще е в полза на лидера в генералното класиране. Затова, ако не се случи чудо, серията на Рей би трябвало да продължи, което означава, че голямата интрига ще бъде за мястото на подгласник. Том Сайкс има предимство от 19 точки спрямо Чаз Дейвис. Сайкс никога не е печелил в Катар, но във всичките си участия завършва трети, докато резултатите на Дейвис са доста по-непостоянни. Но въпреки това, по-вероятно е да видим пилотът от Уелс на втората позиция в подреждането, защото в последния месец моторът на "Дукати" е най-силният в шампионата, а и самият Дейвис по-добре овладява агресията в карането си. Неслучайно, той е победител в последните четри състезания и има пет победи в последните шест старта.
Супербайк
Ще приключи ли царуването на Джонатан Рей?
28/02/2020 AT 12:31
И все пак, всички прогнози за "Лосаил" са изключително условни, защото откакто трасето влезе в календара през 2014 г., често се получават резултати, различаващи се от обичайното статукво. Стартовата решетка ще бъде още по-пълна с таланти, тъй като бившият световен вицешампион Лион Хеслъм се завръща в първенството, което напусна в края на миналата година.
Супербайк
Нов формат и нови мотоциклети в световния Супербайк шампионат
20/02/2019 AT 08:49
Супербайк
Супербайк отново по Евроспорт
22/03/2018 AT 20:11