Ако пилотът на "Кауасаки" събере с две точки повече от съотборника си, Том Сайкс, трофеят отново ще отиде в Северна Ирландия. Рей се опитва да стане първият пилот с две поредни титли на планетата в този клас от Карл Фогърти през 1998-а и 1999-а.
Няма да бъде изненадващо ако битката остане жива и за последните две надпревари в Катар, защото "Херес" никога не е била сред любимите писти на лидера в генералното класиране. А и през миналата година това бе единствения кръг без подиум за него. Тогава, той два пъти зае четвъртото място, докато на върха на подиума стъпиха Сайкс и Чаз Дейвис. Вероятно пилотът на "Дукати" пак ще бъде сред най-бързите, защото техничната писта е перфектна за неговия мотор, а и самият Дейвис е в страхотна форма след двойната победа на "Мани-Кур". При него основната задача ще бъде да се предпази от паданията, които толкова често му пречат тази година.
Супербайк
Ще приключи ли царуването на Джонатан Рей?
28/02/2020 AT 12:31
Другият пилот, който може сериозно да засенчи Рей, има изключително богат опит на "Херес" от състезанията си в Moto GP. Разбира се, става дума за Ники Хейдън. Седмица след представянето на новия модел на неговата "Хонда" Хейдън има всички шансове да спечели за втори път през сезона.
Супербайк
Нов формат и нови мотоциклети в световния Супербайк шампионат
20/02/2019 AT 08:49
Супербайк
Супербайк отново по Евроспорт
22/03/2018 AT 20:11