Настоящият световен шампион Джонатан Рей спечели четири поредни победи в Австралия и Тайланд, въпреки че през тази година предимството на "Кауасаки" е драстично ограничено спрямо последните два сезона. Щастливо стечение на обстоятелствата е сред причините Рей да направи тази серия, а близостта на съотборника Том Сайкс и двамата пилоти на "Дукати" – Чаз Дейвис и Марко Меландри,гарантира, че поредицата ще бъде прекъсната съвсем скоро.
Дейвис спечели двете състезания през 2016-а, докато Рей завърши втори и трети. След падането във втората надпревара в Бурирам, Дейвис няма право на втори провал, защото постоянството на Рей прави настигането му по точки изключително трудна задача. Преди кръга в Арагон Рей води в генералното класиране с 30 точки пред Дейвис и с 38 пред Сайкс, докато за победа се дават 25. Дългата повече от километър обратна права ще бъде в полза на световния шампион от Северна Ирландия, но в средната технична част на трасето, италианската машина на Дейвис ще има предимство. Ако успее да запази гумите, тойще е с огромни шансове да намалиизоставането си в подреждането.
След като пилотите на "Ямаха" и "Априлия" бяха далеч от подиума в първите четири старта, специалистите очакват сериозно активизиране за европейската част от сезона, докато проблемите на Ники Хейдън и "Хонда" вероятно ще продължат поради огромното изоставане във всички аспекти на японската машина.
Супербайк
Ще приключи ли царуването на Джонатан Рей?
28/02/2020 AT 12:31
В Арагон ще се появи новата квалификационна гума на "Пирели", която би трябвало са издържа три обиколки, вместо досегашната една. През миналата година Том Сайкс спечели пол позишън на испанската писта, докато в първите два кръга на 2017-а, първи бе Джонатан Рей.
Първото състезание в Арагон ще започне в кобат в 14.00 ч. българско време.
Супербайк
Нов формат и нови мотоциклети в световния Супербайк шампионат
20/02/2019 AT 08:49
Супербайк
Супербайк отново по Евроспорт
22/03/2018 AT 20:11