Пилотът от Северна Ирландия има предимство от 120 точки спрямо Том Сайкс, а след френския кръг на разположение за спечелване ще са едва 100. Това означава, че дори две трети места при дубъл на Сайкс ще са достатъчни за спечелването на трофея кръг преди финала. Не само, че Рей има седем влизания в Топ 5 на френското трасе, но големият му съперник за титлата ще има сериозни трудности с физическото си състояние след като преди две седмици падна в Портимао, счупи един от пръстите на дясната си ръка и бе опериран ден по-късно.
Вероятно основен съперник на "Маникур" за Рей ще е Чаз Дейвис. Разнообразната характеристика на трасето пасва почти еднакво на "Кауасаки" и "Дукати", затова предимството, което Джонатан имаше на по-бързите трасета ще отсъства тук. Дейвис се чувства като у дома си на тази писта и с двойна победа от миналата година, заедно с леки подобрения по мотора след тест в Португалия, превръщат уелсеца в един от основните претенденти за първото място.
Възможно е "Ямаха"да направи изненада с оглед на новата предна вилка, която бе изпробвана за първи път на тестовете в Португалия. Пилотите бяха доволни от баланса на предницата и докато Алекс Лоус ще кара с множество външни рани, които не са напълно зарастнали след свирепо падане в изминалия кръг, то Михаел ван дер Марк завършва в първата петица при всяко свое участие на френската писта и с новостите по машината има причини за оптимизъм. Не може да се каже същото за "Хонда", защото първият пилот Щефан Брадл няма да участва след като счупи дясната си китка и ще бъде заменен от американския новак Джейк Гание.
Супербайк
Ще приключи ли царуването на Джонатан Рей?
28/02/2020 AT 12:31
Дали ще бъде излъчен шампионът за тази година в световния супербайк шампионат ще разберете ако бъдете с Евроспорт на 30 септември от 11:30 ч. за квалификацията и от 14:00 ч. за първото състезание. Второто е на 1 остомври отново от 14:00 ч.
Супербайк
Нов формат и нови мотоциклети в световния Супербайк шампионат
20/02/2019 AT 08:49
Супербайк
Супербайк отново по Евроспорт
22/03/2018 AT 20:11