Засега негов притежател е Колин Едуардс с 552 през 2002 г., а единствено две победи ще позволят на Рей да изпревари „Тексаското торнато“. Предизвикателството пред шампиона ще е голямо, защото „Лосаил“ е сред малкото писти на които той никога не е печелил в своята кариера.
Интрига има и в битката за второто място в генералното класиране. Чаз Дейвис и Том Сайкс са с равни точки, като и двамата си спомнят за миналата година, когато при сходна ситуация, Дейвис бе на път към среброто, но в последния момент Джонатан Рей пусна съотборника си Сайкс. Благодарение на това Том завърши втори по точки, въпреки, че Дейвис спечели самата надпревара. Във всички интервюта преди финалния кръг, уелсецът заяви, че ще използва случилото се за мотивация и ще заложи на знанието, че мотоциклетът на "Дукати" бе най-силен през последните години на „Лосаил“ с две първи места през миналия сезон. След сериозни проблеми с предницата на своето "Кауасаки" в предишния кръг, Том Сайкс обяви, че ще заложи на радикални промени в настройките на машината си и ще атакува на принципа „всичко или нищо“. Вероятно в битката между "Дукати" и "Кауасаки" ще се намесят пилотите на Yamaha, докато екипът на Honda ще се опита да спаси един сезон в който няма нито едно доближаване на подиума и дори на челната петица.
Това ще бъдат последните две състезания преди влизането на нов правилник чрез който организаторите ще се опитат да намалят допълнително разликите и да изравнят шансовете на всички производители.
Супербайк
Ще приключи ли царуването на Джонатан Рей?
28/02/2020 AT 12:31
Борбата под изкуственото осветление в Катар ще започне в петък в 17.30 ч. с квалификацията. Състезанията са на 3 и 4 ноември от 20.00 ч.
Супербайк
Нов формат и нови мотоциклети в световния Супербайк шампионат
20/02/2019 AT 08:49
Супербайк
Супербайк отново по Евроспорт
22/03/2018 AT 20:11