Eurosport

Световно първенство

Световно първенство
By Eurosport

The 23/07/2017 at 14:53Updated The 23/07/2017 at 15:54

Будапеща дочака своя звезден миг в плуването и след няколко европейски първенства най-после е домакин на световен шампионат в 50-метров басейн. С тези състезания започва олимпийският цикъл за Игрите в Токио през 2020 г., а това значи и утвърждаване на новата генерация.

Състезанията започват в неделя, 23 юли, в 10.30 ч. по Евроспорт 1. За радост на феновете на синия спорт, Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще покажат пряко всички сесии от първенството.

За първи път от 1999 г. на голям плуване форум няма да видим поне един от великаните на спорта Майкъл Фелпс и Райън Лохте. Което превръща шампионата в стрес тест и за елитното американско плуване, и за новите звезди в любимите дисциплини на двамата.

САЩ са с подмладен отбор, в който блестят олимпийските шампиони Кейти Ледецки, Нейтън Ейдриън и Симон Мануел. Австралийците са без суперспринтьорите си Кейт Кямбъл и КайлЧалмърс. Франция и Италия подменят отборите си, а Русия ще трябва да отскача от дъното на басейна след големите допинг скандали.

Пред 17 000 френетични зрители големият Ласло Чех ще изпълни лебедовия си репертоар. Но Унгария разчита основно на желязната Катинка Хосу, за да препотвърди статута си на една от петте суперплувни нации.