Eurosport

Сезонът на трева започва от Щутгарт

Сезонът на трева започва от Щутгарт
By Eurosport

The 12/06/2017 at 22:01Updated The 12/06/2017 at 23:01

За професионалните тенисисти време за почивка няма! Преди още да са стихнали коментарите и емоциите след сензационните резултати на „Ролан Гарос“, започва сезонът на тревна настилка.

Един от най-престижните турнири през този период е ,,Мерцедес къп” в Щутгарт. Столицата на федералната провинция Баден-Вюртемберг е домакин на това събитие още от средата на миналия век, но на трева надпреварата се провежда от 2015 г. Домакините се гордеят с качеството на настилката си, за поставянето на която преди две години бяха поканени специалисти от екипа, грижещ се за тревата на „Уимбълдън”.

Тази година основната атракция ще бъде завръщането на Федерер в голямата игра. Швейцарецът мъдро пропусна турнирите на най-неудобната за него настилка, за да увеличи шансовете си на любимата трева. В схемата обаче правят впечатление и някои други експерти в играта на зелено, като Колшрайбер, Бердих, Лопес и разбира се нашият Григор Димитров.

След парижката авантюра на Гришо, която предизвика смесени чувства и разнопосочни коментари, за първата ни ракета започва може би най-важната част от сезона. Григор е доказал, че притежава нужните качества за игра на тази екзотична настилка. В схемата за 28 тенисисти, като поставен под №2 Димитров се включва директно във втори кръг, където очаква победителя от мача между силния руснак Андрей Кузнецов и винаги непредвидимия Йежи Янович от Полша. Именно срещу Янович Григор изигра най-тежкия си мач по пътя към титлата си в София през зимата.

Голямата награда за шампиона в Щутгарт е спортен автомобил на Мерцедес. Дали Григор, за когото бързите автомобили са голяма страст, ще си тръгне на ,,четири колела“ от Щутгарт ще разберем през следващите дни в ефира на Евроспорт.