За пръв път (да се надяваме и за последен) Откритото първенство на Франция ще се проведе през есента. Сам по себе си този факт поражда много въпроси, най-вече свързани с времето и това, как то може да се отрази на играта и представянето на фаворитите. Добрата новина е, че тази година тенис комплексът в Париж посреща шампионата сериозно модернизиран, с изцяло нов Централен корт разполагащ с подвижен покрив, който със сигурност ще бъде тестван не веднъж през следващите две седмици.
За разлика от Откритото първенство на САЩ, сега почти всички имащи право на участие ще играят и това гарантира много напрегнати и равностойни мачове още в първи кръг. Тази година Надал пристига в Париж след едва няколко изиграни мача и тежко поражение срещу Шварцман в Рим, което дава повод на мнозина да предричат края на неговата хегемония на Ролан Гарос. Испанецът обаче е доказал, че умее да намира формата си в хода на турнира, освен това не веднъж в своята кариера се е завръщал триумфално след продължително отсъствие.
Както обикновено през последните години, надпреварата при жените се очертава да бъде тотално непредсказуема, въпреки, че на пръв поглед Симона Халеп изглежда като явен фаворит. Румънката, която спечели титлата през 2018, няма загубен мач след подновяването на сезона, но не е била и сериозно тествана. Големите отсъстващи при дамите са световната номер едно Барти и шампионката от Ню Йорк - Осака, която никога не е обичала тази настилка.
Тенис
В преследване на историята
29/08/2021 AT 15:25
България отново ще бъде представена в основната схема от Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която с фантастичното си представяне в Ню Йорк провокира французите да я номинират с уайлд кард.
Преките предавания ще започват в 12:00 и ще продължават до след 23:00, като иновационното виртуално студио "Кубът на Евроспорт" отново ще ни предложи анализи и интервюта с големите звезди.
Тенис
Уимбълдън се завръща триумфално
25/06/2021 AT 10:32
Тенис
Надал - Шварцман и Джокович - Беретини са днешните четвъртфинали на Ролан Гарос
08/06/2021 AT 18:39