FIA WTCC

Най-лудият старт в календара

Най-лудият старт в календара
By Eurosport

The 14/05/2017 at 04:16Updated The 14/05/2017 at 05:16

Всеки автомобилен шампионат има своята перла в короната - централно събитие, което събира рекордна публика и се отличава с уникална и неповторима атмосфера. В световния шампионат за туристически автомобили този специален статут си извоюваха стартовете на „Хунгароринг”.

Причините са много – огромната популярност на симпатичния местен пилот Норберт Михелис, зрелищното шоу по улиците на Будапеща в седмицата преди състезания и не на последно място зрелищните битки на пистата, често съпроводени с дъжд, бури и всевъзможни капризи на времето.

Тиаго Монтейро пристига в Унгария като лидер в шампионата, но в този кръг ще отстъпи ролята на фаворит на своя съотборник Михелис. Норби, както го наричат всички, нямаше никакъв късмет преди 2 седмици на „Монца” и ще бъде пределно амбициран пред домашна публика, където вече има два успеха през 2012-а и 2015-а. Интерес буди и представянето на Волво на една неудобна за тях писта, след като шведите вече открито заявиха своите амбици и за двете титли. Обърната стартова решетка ще създаде интрига и в първото състезание, тъй като „Хунгароринг” е печално известна с липсата на добри възможности за изпреварвания.

Успоредно с WTCC ще се проведе и втория кръг от Европейската купа за туристически автомобили, с участието на Пламен Кралев. Дебютът му с новото „Ауди” на "Монца" беше повече от обещаващ и с малко късмет той може да спори за място на подиума.