Ако има писта, която да всява респект и уважение у всеки състезател, то това е „Нордшлйафе“. Световната купа за туристически автомобили отново поема към „Зеления ад“, за да станечаст от състезателния уикенд на „24-те часа на Нюрбургринг“.
Шестима различни пилоти са печелили през настоящия сезон, седем марки са били на подиума, което е доказателство за огромната конкуренция вWTCR. Сред тях обаче изпъква Естебан Гериери, който е начело в шампионата с аванс от 11 точки спрямо Тед Бьорк. Нестор Жиролами, Норберт Михелис, Микел Аскона и Иван Мюлер също са в голямата битка.
Аскона, Кевин Чекон и Атила Таси са тримата дебютанти на „Нордшлайфе“. Бени Лойхтер обикновено също е в групата на новаците, но развойният пилот наVW този път прави изключение. Немската писта е втори негов дом, както и домашно състезание заVW, което ще вдигне минорното настроение в боксовете наSebastien Loeb Racing.
WTCR
Старт на сезона в WTCR
04/06/2021 AT 14:43
Тиаго Монтейро, Ник Катсбург, Том Коронел, Аугусто Фарфус и Фредерик Вервиш ще комбинират програмата си вWTCR със старт в „24-те на Нюрбургринг“, което е зловещо предизвикателство особено ако прогнозите за дъжд се оправдаят.
Втората квалификация е в четвъртък от 20:30 българско време и ще се излъчва наживо в ефира наЕвроспорт 2. Отварящото състезание е в петък от 18:15 поЕвроспорт 1, а предаването за втората и третата надпревара започва в събота от 11:45 по Евроспорт 1.
WTCR
Завръщането на WTCR
11/09/2020 AT 14:20
WTCR
Четирима ще се борят за титлата на WTCR
11/12/2019 AT 09:28