Завръщането на "Нордшлайфе" ще го изправи не само срещуостаналите претендентиза титлата, но исрещу най-големите му страхове.
Точно преди 12 месеца, Монтейро летешес 250 км/чпотясното криволичещо трасе като лидер в състезанието, когато спукана гума внезапно и безконтролно изпрати неговата Хонда право в мантинелите. Ударътбе толкова силен, че върна полуразрушения автомобилобратно на пистата пред връхлитащияИван Мюлер. Последва нов удар и отломкитеот двете машини се приземиха отново в предпазната ограда. Монтейро веднага изскочи от разрушения кокпит, но шокътбе толкова силен, чеизгуби зрението си за няколко минути. Едва притичалия на помощ Иван Мюлер му помогна да прескочи мантинелата и дасе отдалечи на безопасно място от тежкия инцидент. Всичко се случи толкова бързо, че телевизионните камери едва успяха да уловят катастрофата, а ужасяващите подробности станаха ясни едва когато двамата пилоти се съвзеха в болницата няколко часа по-късно.
Година след най-тежкия инцидент в историята на шампионата, Монтейро се завръща на "Нордшлайфе" с комфортенаванс от 38 точки пред най-близкия си съперник в класирането. Том Чилтън, Робърт Хъф, Мехди Бенани и съотборниците във„Волво” Ник Катсбург и Тед Бьорк засега водят оспорвана битка за второто място, но всеки се надява, че с малко повече късмет може дасе включи и в битката за титлата. Ще успее ли Монтейро да се пребори с кошмарните спомени и как "Нордшлайфе" ще размести класирането в шампионата? Отговорите ще научим пряко по Евроспорт 1. Излъчването насъстезанията в съботазапочва в 12.15 ч.
WTCR
Старт на сезона в WTCR
04/06/2021 AT 14:43
Успоредно със световния шампионат ще се проведе и поредния кръг отевропейската купа за туристически автомобили с участието на Пламен Кралев. Репортаж от събитието очаквайте по Евроспорт 2 от 21.00 ч.
WTCR
Завръщането на WTCR
11/09/2020 AT 14:20
WTCR
Четирима ще се борят за титлата на WTCR
11/12/2019 AT 09:28