"Хонда" има само осем точки преднина в спора с "Волво" за титлата при производителите. В шампионата на пилотите обаче е още по-оспорвано, тъй като само 65 точки разделят първите седем състезатели.
За съжаление лидерът Тиаго Монтейро няма да стартира в Китай заради тежкия инцидент, който претърпя миналия месец. Ветеранът Габриеле Таркуини ще заеме неговото място в титулярния екип на "Хонда" и ще направи всичко възможно да спре Тед Бьорк по пътя към победата. Звездата на "Волво" е само на 12 точки зад Монтейро във временното класиране и има перфектна възможност да оглави шампионата при неговото отсъствие.
Норберт Михелис се намира в страхотна форма и също е отправил поглед към лидерската позиция. Водещият пилот на "Хонда" при отсъствието на Монтейро има пасив от 29 точки, а при перфектен уикенд на пистата в Китай може да вземе максималните 60.
WTCR
Старт на сезона в WTCR
04/06/2021 AT 14:43
Борбата при независимите пилоти е още по-жестока. 12 състезания след началото на сезона Мехди Бенани, Том Чилтън и Робърт Хъф имат равен брой точки и си поделят първата позиция, което е гаранция за уникално шоу в Китай.
WTCR
Завръщането на WTCR
11/09/2020 AT 14:20
WTCR
Четирима ще се борят за титлата на WTCR
11/12/2019 AT 09:28