Сезон 2021 в Световната купа за туристически автомобили стартира ударно с две състезания на легендарната писта „Нюрбургринг“, които предшестват 49-ото издание на „24-те часа на Нюрбургринг“.
Най-младият шампион в WTCR Ян Ерлаше отново ще води атаката на китайския производител Lynk and Co, който запазва непроменена пилотската си линия. Иван Мюлер, Тед Бьорг и Санти Урутия ще си партнират с французина, който миналата година си отвоюва правото целия тим да работи за него след силното началото на сезона.
Honda също не променя четиримата титуляри, водени от Естебан Гериери. През последните три сезона аржентинецът неизменно се бори за титлата, но всеки път остава на крачка от шампионското отличие, което продължава да убягва и на японския производител.
WTCR
Завръщането на WTCR
11/09/2020 AT 14:20
Hyundai не може да се оплаче от липса на шампиони. Габриеле Таркуини и Норберт Михелис отново ще водят атаката на корейците, които след миналогодишните скандали решиха да заменят i30 N TCR с новата Elantra N TCR. Другият силен коз на Hyundai е Жан-Карл Верней, който след фурора миналия сезон с Alfa Romeo и Romeo Ferraris получи договор от корейския производител.
Audi също излиза на „Нордшлайфе“ с нов автомобил. Инголщатци обявиха още в края на 2019 г., че успоредно с VW прекратяват заводската си подкрепа на моторспорт програмите, които са базирани на двигатели с вътрешно горене, но въпреки това втората генерация на RS 3 LMS ще направи своя състезателен дебют този уикенд.
За програмата на немския производител отново ще отговаря Comtoyou Racing, който е ангажирал четирима пилоти – заводският състезател на Audi Фредерик Вервиш, шампионът при новаците за миналия сезон Жил Магнус, победителят от Словакия Нат Бертон и вездесъщият Том Коронел.
На голямата сцена се завръща и шампионът в WTCC за 2012 г. Роб Хъф, който влиза в отбора на CUPRA и Zengo Motorsport. Младият Микел Аскона отново ще кара за унгарците, което е гаранция, че и CUPRA ще бъде регулярно в битка за челните позиции. В нея би трябвало да се включи и третата звезда на Zengo Motorsport - Жорди Жене, който се завръща в най-силния шампионат за туристически автомобили след 11-годишна пауза.
И тази година Евроспорт ще ви направи свидетели на всичко най-интересно в Световната купа за туристически автомобили. Записът на квалификацията от „Нюрбургринг“ стартира в събота от 9:30 българско време в ефира на Евроспорт 1, след което в 10:00 започва живото предаване на двете състезания от откриващия кръг в WTCR.
WTCR
Четирима ще се борят за титлата на WTCR
11/12/2019 AT 09:28
WTCR
Неповторимата „Нордшлайфе“ отново приема пилотите от WTCR
19/06/2019 AT 08:06